Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

Cossetti - Barbera d'Asti Gelsomora

Barbera

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen en blauwe pruimen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit en wilde gedroogde kruiden, die gepaard gaan met een afdronk met zachte tannines en frisse zuren.

Lekker bij gegrilde lamsworstjes, kip uit de oven, konijn, pastagerechten, gegrilde groenten, vegetarische lasagne, pizza en kazen als Pecorino en Manchego.

Op voorraad
SKU
Cossetti - Barbera d'Asti Gelsomora
€ 11,90

Weetje: De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d'Alba, Barbera d'Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië.

Meer informatie
Kleur Rosso
Jaar 2021
Inhoud 0,75
Land Italië
Druivensoort Barbera
Gerecht Vlees
Kenmerk Medium-body
Spijs Gegrilde lamsworstjes, kip uit de oven, konijn, pastagerechten, gegrilde groenten, vegetarische lasagne, pizza en kazen als Pecorino en Manchego.
Streek Piemonte
Gebied Piemonte
Domein Het wijnbedrijf Cossetti ontstond in 1891 toen Giovanni Cossetti besloot om voortaan niet meer zijn druiven te verkopen aan handelaren, maar om zelf wijn te gaan maken op het familie domein Azienda Agricola San Colombano dat bij het dorpje Castelnuovo Belbo in Piëmonte ligt. Als wijnbedrijf is Cossetti een van de voorbeelden waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan, of beter gezegd; Cossetti houdt duidelijk vast aan traditioneel wijn maken en innoveert alleen daar waar het verbeteringen oplevert zonder dat dit de authenticiteit van de wijnen verandert. Door de jaren heen heeft Cossetti laten zien dat het een belangrijke producent is van Piëmontese wijnen. Met ruim 25 hectare aan wijngaarden in Piëmonte heeft Cossetti een goed gevulde en niet gering portfolio met daarin klinkende namen als: Barolo en Barbaresco, maar ook een flink aantal minder bekende of onderschatte crus als Barbera d'Asti “Nizza”, Grignolino d'Asti, Ruchè di Castagnole Monferrato en Amartè Piemonte Albarossa. Ook weet Cossetti met de betere basiswijnen een nieuwe norm te zetten, met de reeks Solbrì presenteert Cossetti de monocépage wijnen Cortese, Barbera en Dolcetto als vrolijk makende, fruitige en vooral sappige allemansvrienden.
Verpakking per stuk
Expo De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn namelijk altijd de toppen van de Alpen zichtbaar. Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn.
Vini Midden september worden de druiven geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder ontsteelt en een korte koude inweking geeft. Vervolgens laat men de most ruim 3 weken lang een alcoholische gisting ondergaan op temperatuur-gecontroleerde (28°C) roestvrijstalen tanks. Aansluitend volgt persing en het oversteken van de jonge wijn op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en indien nodig geklaard, licht gefilterd en vervolgens gebotteld.

No Related Posts