Snelle levering voor 16u besteld dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf €75
Bulkvoordeel €200 = 5% extra korting

San Marzano, Salento IGT, Liboll, Vino Spumante Extra Dry Rosé

Deze Rosé-Spumante bevat een combinatie van inheemse rode druiven. In het glas een heldere zalm rosé kleur met in de neus intense aroma's van bloesem, grapefruit en rijpe appels. De wijn geeft een volle, verfrissende "crispy bite" die een mineralen afdronk achterlaat.

Perfect als aperitief en voorgerechten van vis.

Op voorraad
SKU
MARZ61000
€ 10,80
Liboll, Vino Spumante Extra dry Rosé
Meer informatie
Kleur Rosé
Jaar 0
Alcohol % 11,50
Inhoud 0,75
Land Italië
Wijnhuis San Marzano
Kenmerk Mousserende wijn
Spijs Perfect als aperitief en voorgerechten van vis.
Temperatuur Serveertemperatuur tussen de 6 en 8 graden Celsius.
Streek Puglia
Oogst De oogst geschiedt 's ochtends om de zuurgraad te behouden
Gebied Taranto
Domein In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.
Bodem De grond is gemengd en kalkhoudend.
Expo Het gebied ligt ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, met hoge gemiddelde temperaturen, zeer weinig regenval en een aanzienlijk temperatuurbereik.
Vini De druiven worden zachtjes geperst, waarbij alleen de eerste pers wordt gebruikt die "vrijloop-sap" wordt genoemd (55%) en die vervolgens gist bij lage temperaturen.De resulterende wijn wordt ontwikkeld in een autoclaaf volgens de "Charmat" -methode. Na de tweede gisting blijft het ongeveer een maand in de autoclaaf gisten.

No Related Posts